top of page
domotica door Frédéric Van den Berghe
domotica door Frédéric Van den Berghe

Domotica, dé oplossing voor comfortabel wonen en werken

Anchor 1

DOORGEDREVEN AUTOMATISERING VAN UW ELEKTRISCHE TOEPASSINGEN

Ooit was domotica pure luxe. Maar nu vindt de automatisatie en koppeling van verschillende elektrische toepassingen steeds meer ingang in het leven van alledag. Zowel thuis als op kantoor en in uw bedrijf.


Frédéric Van den Berghe is een kei in domotica en maakt van uw gebouw een smart building of smart home. Hij biedt domoticaoplossingen voor uw verlichting binnen én buiten, video- en parlofonie, alarminstallatie en toegangscontrole, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering enz.

domotica

VOORDELEN VAN DOMOTICA

Naast de automatisatie van uw elektrische toepassingen op zich alleen al betekent domotica ook op andere gebieden niets dan voordelen.
Alle systemen kunnen in één netwerk gelegd worden en kunnen afzonderlijk maar ook tegelijk bediend worden. De aansturing kan vanuit een centraal punt maar eveneens digitaal en dus vanop afstand gebeuren. Er kunnen ook steeds nieuwe toepassingen op uw domoticanetwerk aangesloten worden. En last but not least: domotica brengt ook financieel op.


Hebt u zonnepanelen? Dan is het misschien nu al of zeker binnenkort gedaan met die terugdraaiende teller. Het wordt dus nog belangrijker om uw energieverbruik in de gaten te houden. Frédéric kan de grote stroomverbruikers zo instellen dat ze op het meest gunstige moment in werking treden. Verneem meer over load balancing op de pagina over groene energie.

Wat betekent dit concreet?

U staat misschien niet meteen stil bij alle mogelijkheden maar domotica kan u het leven erg makkelijk maken. Enkele voorbeelden:

  • automatisch aan- en uitschakelen van uw verlichting

  • opstarten van grote stroomverbruikers in de daluren

  • aanpassing van de verwarming aan de buitentemperatuur en de aanwezigheid van personen

  • het inschakelen van alle verlichting bij inbraak of paniek

  • koppeling met een alarmsysteem

  • in- en uitschuiven van zonnewering

  • openen en sluiten van rolluiken

  • automatisatie van uw hek of poort

  • bekijken van camerabeelden op afstand

  • ...

KORTOM, ER IS MAAR ÉÉN CONCLUSIE: DOMOTICA VERHOOGT UW COMFORT EN VERLAAGT UW ENERGIEVERBRUIK.

NEEM CONTACT OP

Bent u geïnteresseerd in domotica? Frédéric Van den Berghe uit Dendermonde maakt een grondige en gepersonaliseerde studie voor u. Maak vandaag nog een afspraak om hem de nodige input te geven.

bottom of page