top of page
Groene energie door Frédéric Van den Berghe
domotica door Frédéric Van den Berghe

Maak gebruik van groene energie voor uw wagen, huis of bedrijf

Anchor 1

EV LAADPALEN

Of het nu voor privé- of professioneel gebruik is, door de opkomst van elektrische wagens (EV = Electric Vehicle) gaan elektrische laadpalen nu en in de nabije toekomst meer en meer deel uitmaken van ons leven. Hoe begint u daaraan? Breek er uw het hoofd niet over, Frédéric pakt dat project voor u aan.

Een voorbeeld:
U hebt één of zelfs een tweede elektrische wagen in het gezin en u wilt die wagen comfortabel en snel kunnen laden. Daarvoor is een gewone elektrische aansluiting ruim onvoldoende en de verzwaring van uw elektriciteit is dan ook de enige optie.  Hoe dan wel? Als ervaren elektricien is Fréderic Van den Berghe uit Dendermonde helemaal op de hoogte. Hij weet welke stappen er ondernomen moeten worden en installeert uw persoonlijke EV laadpaal.


Voor kmo’s en de horeca plaatst hij een nieuwe hoogspanningscabine of -installatie of hij past de huidige aan. Zo kunnen bijvoorbeeld tot wel vijf laadpalen aangesloten worden om het volledig elektrisch wagenpark van stroom te voorzien.

groene energie

BATTERIJEN

Zijn de programma’s van uw wasmachine, droogkast, vaatwasser met de beschikbare zonne-energie afgelopen? En is ook uw elektrische wagen opgeladen?

 

Dan nog kan u met een overproductie van stroom zitten. Die energie kan opgeslagen worden in een batterij-unit. Deze oplossing vergt een serieuze kennis van een elektrisch installateur en die heeft Frédéric Van den Berghe. Hij werkt samen met drie leveranciers die dat proces helemaal faciliteren: Home Manager, Smappee en Niko Home Control.

Zonnepanelen en load balancing

Heel veel mensen hebben de laatste jaren geïnvesteerd in zonnepanelen. Maar nu de terugdraaiende teller gaat verdwijnen moet ieder van ons slim omgaan met de opgeslagen energie. Frédéric Van den Berghe zorgt ervoor dat de injectie van die groene stroom kan gaan naar zoveel mogelijk toestellen. Ook als u op uw werk bent, kunt u via een load balancing app ervoor bewerkstelligen dat uw wasmachine, droogkast, vaatwasser of warmtepomp overdag maximaal draaien op de opgeslagen zonne-energie.


Frédéric heeft onlangs een nieuw bedrijf opgericht, Control Connect (www.controlconnect.be). Samen met collega Bram focust hij zich nu volop op deze nieuwe realiteit.

NEEM CONTACT OP

Wilt u een elektrische laadpaal plaatsen of een batterij voor de opslag van uw overproductie aan zonne-energie? Spreek erover met Frédéric Van den Berghe want hij weet er alles van.

bottom of page